Snö i Göteborg

Göteborg är ett skitställe när det snöar. De har nämligen inte förstått hur en snöplog fungerar och äger därför inga sådana. Grus och salt använder de däremot i massor på bilvägarna. Gång och cykelgångar är totalt bortprioriterade. Att gå till skolan i det här fina snövärdet är inte så lätt, för det har för det första redan gått några stycken innan en så snön är lite lagom packad. Men tack vare att det är kallt så är den packade snön så pass lite packad att den glider undan när man trampar på den. Och när det är backigt uppåt glider snön bakåt så man går ca 17 % långsammare än vanligt. Sen har vi vinden. Lagen om alltings jävlighet gör ju att vilket håll du än går mot så blåser det därifrån. Så man måste gå och titta neråt och vända bort det stackar utsatta ansiktet hela tiden. Detta gör att man går både långsammare med ca 23 % och fel med jämna mellanrum, felen leder till ungefär 10 % tidsförlust.

Nu säger ni som har/hade matte som en av de svagare sidorna i skolan att, oj det blir 17 + 23 + 10 = 50 %. Nej det var fel. Det blir 1.17 * 1.23 * 1.1 ≈ 1,58 = 58 % långsammare.

Om någon dag när det börjar töa är det ännu värre att bo i Göteborg. Då är det slask överallt. Och eftersom göteborgare (eller människor överlag) är hänsynslösa så kör bilarna i slasket lika fort som vanligt när det går folk vid vägkanten. Då är det inte roligt att vara gångtrafikant. Eller så får man lära sig att hoppa när det kommer ett rullande fordon.

Sen har vi den värsta dagen. När det fryser på igen. Då är det inte roligt alls att gå till skolan. Eftersom både snön och slasket blev ordentligt packat av folk som gick där och en plog aldrig rörde det så är det isbana då. Alla trottoarer, gångbanor och trappor på vägen till skolan är täckta av kullrig, glashal is. Men som tur är finns det då drivor av grus och salt på bilvägarna så man kan gå där.

Jag har en utstickande kroppsdel längs mittlinjen på kroppen som jag har stora problem med när det är kallt. Jag fryser om den och får totalt värdelös blodcirkulation i den. Jag vet inte om man kanske ska täcka den bättre när man går i kylan. Jag får ibland hålla om den med vantarna för att skydda den när det blåser som mest. Också rinner det ifrån den, fast det gör det nog på de flesta i kylan. Jävla näsa!

Nu ska jag snart gå och laga mat. Smaklig måltid!


Spelkväll

Den här gången ska jag skriva som man ”ska” skriva i en blogg, vad man har gjort den senaste tiden och vad man ska göra den närmaste tiden.

Natten till fredag sov jag ungefär 6 timmar på natten, detta för att jag som vanligt hade spelat ett visst datorspel långt in på natten. Skolan började klockan 8 så jag fick gå upp förbannat tidigt för att gå dit. Två föreläsningar senare var skolan slut och jag gick hem och åt. Tänkte sova när jag kom hem men det gick inte, så jag tittade på senaste avsnittet av Smallville istället.

Sen var det dags att gå tillbaka till skolan igen och gå på spelkväll för vår sektion på skolan. Spelkvällen bestod av Wii, PS2, XBox, Gamecube, datorLAN mm. När jag kom dit var TV-spelsdelen inte färdig än så jag hjälpte till att fixa i ordning den med sladdragning, soffutplacering och lite annat. LANdelen var däremot redan klar, det behövs ju bara ett bord med stolar och en switch, sen har alla med sig sladdar o dator själv som de själva sätter upp så det är lite lättare. Jag hade själv med mig dator som jag ställde upp där.

På lanet visade sig att det var ”den nya sortens LAN”. Där alla sitter och spelar vars sitt onlinespel med andra människor utanför lanet, detta för att man ändå alltid spelar med andra människor. Att jämföra med den gamla sorten där hela syftet med lanet är att någon gång kunna spela med andra människor eftersom det antingen är omöjligt eller svindyrt att spela med via uppringt modem. Datorspelen som spelades var bland annat samma spel som jag hade spelat kvällarna innan, lite kul. TV-spelen som spelades var en massa olika. Jag som numera tycker mer om datorspel är TV-spel spelade mest dator, dels med folk utanför lanet, men även med folk på lanet.

Den kvällen, natten och morgonen spelade jag allt från Wii Sports till Starcraft. Tills jag gick hem klockan 7. Vilket var tidigt då många av de andra lanarna var kvar till 11. Jag hade då varit vaken i över ett dygn, lite coolt, jag tror och hoppas att kroppen inte tar skada av det. När jag kom hem åt jag frukost (eller vad det heter vid den tiden) och gick och la mig och sov till klockan 16, lagom länge. När jag vaknade åt jag frukost  igen(eller nåt) och spelade det gamla vanliga datorspelet igen.

Nu ska jag antingen spela vidare eller sova, får se vad det blir.


Total avsaknad av rubrik

Tänkte lägga upp lite inlägg här men efter att ha läst igenom dem insåg jag att de handlade till 75% om WoW så jag la ner det. Tror inte att någon är intresserad hur det går för mig i WoW, och det är allt som händer i mitt liv just nu. Så det kommer antagligen att fortsätta vara hyffsat tomt här...
På tal om Wow, nu har ju Microsoft snott det ordet och använder det till sin Vista och Office 2007 kampanj. De svinen, tycker att Blizzard borde stämma dem! Office 2007 rekomenderar jag för övrigt starkt. De har bytt layout totalt, så det är lättare att hitta nu, Vista vet jag ingenting om.
Har pratat med lite norrmän och kroater i WoW, Intressant. Min paladin är i level 34 nu. Igår var jag i Kalimdor och krigade mot lite Horde, men jag insåg att jag är fortfarande för svag, måste spela mera! Nu vet ni hur det blir om man pratar WoW, skittråkigt. Hej Svejs!