Handla mat

Jag har ett konstigt problem. När jag tänker att jag ska handla mat så kommer jag på en massa saker att handla men sen när jag är i affären så kommer jag inte på ett skit! Idag såg jag mig själv med en kundkorg full med saker. Men när jag kommer in i affären kommer jag inte på nånting jag behöver, så det slutar med att jag köper tre bananer och ett paket juice. Helt konstigt. Och detta är lite pinsamt faktiskt för alla andra springer runt i affären med överfulla korgar.
Jag har helt enkelt den sämsta fantasi som finns när det gäller mat. Men så kan man ju tänka på hur varierad kost alla andra djur förutom människor har förståss. Hundar och katter enbart torrfoder, kor, får och hästar enbart gräs osv. Verkar som ett mycket trevligt liv tycker jag, att slippa tänka på mat.

Dagens citat: Kommunala dagis, en sossekärring på 40 ungar.

Ny Läsperiod

Nu var det dags för ny läsperiod med nya kurser. Jag ska om jag orkar, läsa tre kurser på totalt 13 poäng den här perioden. De är Databaser, Matematisk modellering och Industriell ekonomi. Lite jobbigt, fast det blir ju fler veckor att plugga på nu med påsklov. Kanske...
Databaser kan bli ett ganska intressant ämne eftersom det är ju nutiden, inte framtiden för då har ingen en blekaste aning om hur det kommer att bli, och inte heller dåtiden för då hade man bara formulär. Matten är väldigt mystisk för den handlar typ om det mellan matematiken och verkligheten, vilket är ungefär datorspel, datoranimationer, och lite väder. Sedan har vi den sista kursen, ekonomin, ett ämne jag fasar för då jag inte är så insatt i det där med företagsekonomi, med aktier och rationaliseringsförslag eller vafan det heter. Men det kanske blir ändring på det nu, så sen när man kan lite ekonomi så kan man ta ekonomernas jobb, hehe! En annan lite annorlunda sak med den kursen är att vi läser den med maskinarna, man blev lite chockad när man kom in i salen och upptäckte hur stor andel av det andra könet där var. Säkert nästan närmare 15% kvinnor! Det är annat än vad man är van vid på de datorrelaterade kurserna och våra egna kurser där det brukar ligga runt kanske 4%.
I lördags var det St. Patricks dag eller något sånt. Då ska man dricka Guinness och det gjorde jag, typ en och en halv sen höll jag på att kräkas för det är inte så gott. I lördags fyllde även min katt år. Jag kunde dock inte åka dit för jag hade även tenta på lördagen och började tidigt som fan idag, så det hade inte blivit många timmar hemma.
Nu har jag ångest. Jag vill spela WoW men eftersom det är så himla mycket i skolan nu så är det inte så smart att sätta sig med det och upptäcka om åtta timmar att, oj jag har inte gjort ett skit idag mer än att spela, och natten missade jag visst :P.

Dagens Skånska ord: Mög.
Skit, smutts, skrot.

Operativsystemstenta

Inget Heroes idag, jag är ledsen. Inget Prison Break heller, men det är inte så farligt. Kollade när nästa avsnitt av Heroes skulle sändas, om över en månad. Så jag måste vänta jättelänge.

Sen har man tenta imorgon förmiddag, i Operativsystem. 60% Linux implementeringar, 20% c och 20% generellt om operativsystem. Jag kan det inte så bra tycker jag, men jag kan inte plugga mer heller. Får se hur det går. Omtentan är efter påsk så det är inte så lång väntan. På lördag förmiddag är det dags för nästa tenta. Mer om den då. Snart är det tid att gå och lägga sig. Men jag kommer inte att somna innan 03 ändå så det är knappt lönt, vad ska man gör nu då? Se på film, spela, plugga, försöka sova eller bara sitta och titta rakt in i någon vägg. Hmm?

Nu orkar, hinner och klarar jag inte att skiva mer, skakar för mycket av nervositet.

 

Dagens Skånska ord: Planebog

Plånbok.

 

Dagens Göteborgska ord: Bamba

Skolmatsal.


Oärlighet

Nu är jag arg, något så sjukt superarg att det inte finns! Detta för att det finns folk som behandlar andra varelser orättvist och olika eller är allmänt oärliga.
Som idag när man fick retur på labbarna. Ena gruppen fick fel för det ena och andra gruppen fel för det andra, och det är exakt samma grupper som sist (förra inlägget) som knappt får några fel den här gången heller, alltså finns det en gud, och den guden älskar att särbehandla folk, speciellt med att det finns svält o skit i världen. Men alla gör vi ju misstag, det var nog ett rent sammanträffande att det var just samma grupp felaktigt som fick rätt en gång till.
Ännu värre, när man kommer hem idag och går in i köket, står en annan där så man börjar småprata lite om tentor och sånt, inget intressant men ändå. Och när jag är mitt inne i en mening kommer en tredje person in i rummet, och den jag pratar med bara kopplar bort mig och säger hej till den som just kom dit, inget fel med att vara trevlig. Men så börjar den prata med det fanskapet istället! Var blev jag av liksom? Och värst av allt var att den som kom in inte ens hälsar på mig, kräket ser inte ens mig. Tvi!
Det värsta som finns är folk som särbehandlar andra varelser på grund av alla möjliga saker. Det är sådana som inte hade tvekat en sekund om två människor hängde ut för ett stup och man bara kunde rädda en, oj jag tar den ena för att den känner jag litegrand, eller den är snyggare än den andra, inte en tanke på om den har cancer och dör imorgon, är en gnällig pensionär, eller rentav kör stadsjeep. Fast tänker man för länge så faller kanske båda, det hade nog hänt i mitt fall.
Alla former av oärlighet är också sjukt högt upp på min hatlista. Fast då kan man ju tänka sig, hade alla människor varit ärliga hade det ju inte funnits någon stöld, vandalism, nedskräpning eller våld mm. och då hade det knappt funnits några jobb. För många jobb är ju just för att förhindra detta. Då kan man fråga sig, mycket få jobb med minimal skatt, många jobb med hög skatt eller sjukt hög skatt och för många jobb. Vilket är trevligast att leva i?
Nu ska jag gå och tvätta.
Nu har jag kommit tillbaka, och när man är där så blir det verkligen "när man talar om trollen". Den stackaren som bokat de två andra maskinerna får snällt hoppa över sin tur för att något oärligt as just har satt igång en tvättning på de maskinerna han har bokat, tur det inte hände mig. Jag har ju totalt slut på strumpor just nu.
Är det mig det är fel på att det ska vara såhär eller är det göteborgarna det är fel på? Jag kan inte minnas att det var såhär i Skåne där jag bodde innan, antagligen har jag blivit överkänslig just idag, det går snart över.
Nu ska vi inte säga att jag inte är sån här, men jag jobbar på att inte vara det. Och är jag det omedvetet så får ni gärna säga till.

Dagens skånska ord: Förveden
Vetgirig i negativ bemärkelse.
Exempel: Tanten som tittar i fiskögat i sin dörr till sin lägenhet så fort något rör sig i trappan.

På tal om fisköga, jag tycker att de borde förbjudas. Vad har man dem till liksom? Jo att vara förveden.
Utan fisköga: "Det kackar på dörren, öppna och se vem det är... Radiotjänst, vilken överraskning."
Med fisköga: "Det kackar på dörren, se vem det är... Det är Radiotjänst, vi låtsas som att vi inte är hemma."

Orättvisa

Nu har det återigen varit totalt tomt här i en massa dagar. Detta för att jag under förra helgen varit hemma i Skåne och gjort ingenting alls, konstigt nog. Sedan kommit tillbaka till Göteborg och här har jag mest bara programmerat till sent på kvällen. Dessutom har min Wow-licens gått ut och jag har inte betalt vidare för jag tänkte ta ett litet uppehåll, något jag inte kommer att klara länge till oh funderar på att betala i helgen, känner mig så tom och ensam utan det :P. Sedan har jag det lilla problemet att jag inte tycker om att skriva korta bloggposter, men jag tycker inte om att läsa långa, hmm. Därför kommer den här att bli jättelång och handla om typ ingenting.

Idag fick jag reda på en väldigt upprörande sak. Här kommer hela historien, mycket detaljerat, vissa saker kan vara lite svåra at förstå för folk som inte är programmerare eller något liknande, men sånt är livet.

Vi har under de senaste veckorna haft en labb där vi skulle implementera lite olika sorters sök- och sorteringsfunktioner i ett testprogram, typ för att se vilken som var bäst. I form av länkade listor och olika sorters sökträd. Jag har, precis som massor av andra skjutit upp det till sista veckan, hehe.

I torsdags trodde vi att vi var klara med vårt program och skulle få körningsgodkännande, något man måste ha. Vi ställde oss i kön till handledaren och han godkänner först en grupp, utan fuffens. Sedan hittar han ett fel hos nästa grupp men godkänner dem konstigt nog ändå. Och till sist kommer han till oss, hos oss sitter han extra länge och efter att ha testat fram och tillbaka hittar han ett fel. Det visar sig att ett sökträd gör ungefär 200 000 jämförelser när man söker i det, vilket det ska. Och nästa träd gör en miljon jämförelser. Handledaren säger att han inte kan godkänna detta, den får inte göra fler jämförelser än den första. Sedan säger han  något som ungefär kan tolkas som ?gör om gör rätt? och går. Vi fattar ingenting. Gruppen innan oss som fick godkänt även handledaren hittade fel (dock inte samma fel som oss) sitter i denna stund och försöker rätta till sitt meningslösa fel, men det går inte så bra. Så vi jämför varandras kod stället. Det visar sig att de har en totalt annorlunda algoritm än oss och vi tänker att då måste det ju helt enkelt vara fel på vår algoritm så vi börjar ändra den från grunden. Sedan kommer handledaren tillbaka och han har tydligen kommit på vad vårt fel var, det visar sig att man ska balansera trädet lite oftare än vad vi trodde, men vi blir inte ett dugg smartare av det. Vi sitter och felsöker i några timmar tills det är dags för nästa labb i en annan kurs så vi måste skjuta upp det till morgondagen.

Fredagen efter går vi på problemet igen. Vi sitter ett tag när jag plötsligt upptäcker att båda grupperna som dagen innan fick godkänt har exakt samma fel som oss! Men blev godkända ändå! Jag blir ursinnig och det blir min labbpartner också. Efter en mängd fula ord sagda om diverse saker, ha kommit över chocken och en del gråt och skratt fortsätter vi försöka felsöka. Nu visade det sig att det inte var vår algoritm det var fel på, det var något annat.

Sedan kommer lyftet, vi kommer på varsin sak och antalet jämförelser i sökalgoritmen sjunker från över 1 miljon till under 20 000. En sju helvetes förbättring och en ny chock. Detta kan inte stämma, han ville att vi skulle gå under 200 000 och vi går under 20 000. Men det blir ju bara snabbare och allting funkar ju fortfarande som det ska. Grupperna som hade fel värden men fick godkänt ändå kopierar/snor genast vår nya lösning och ändrar sina siffror. Vi ska nämligen lämna in en analys av siffrorna och om siffrorna är fel blir det en totalt meningslös och felaktig analys. Nu är ju problemet att vi inte har fått något körningsgodkännande innan vi lämnar in analysen. Så det är bara att hoppas att det blir bra ändå. Annars blir det retur och det är ju egentligen inte hela världen.

 

Dagens skånska ord: Förtröden
Blandning av avundsjuka och missunnsamhet.

 

Dagens citat (från göteborgare, till göteborgare): "Vet du var Liseberg ligger?"