Tidsresor

Detta ett väldigt krångligt och avancerat ämne som man kan spekulera i hur läge som helst. Jag själv tycker att det är ett ganska intressant och spännande ämne och ska spekulera lite nu.

Efter att ha sett filmer som "Terminator", ”A Sound Of Thunder” och ”The Butterfly Effect” och sett serier som ”The 4400”, ”Eureka” och vissa avsnitt ”South Park” har jag börjat fundera lite på det här med tidsresor. Den stora frågan som många ställer sig när de hör om tidsresor är ju vad som skulle hända om man åkte tillbaka i tiden och dödade sin egen mamma eller på något sett förhindrade sin egen skapelse. Försvinner man ögonblickligen, en tid därefter, eller inte alls? Och om man skulle försvinna, då skulle man ju inte födas eftersom ens mamma aldrig fick en, men om man aldrig skapades så skulle man ju inte kunna döda ens mamma och hon hade överlevt och man skulle blivit född ändå. Det blir en oändlig kedjeeffekt av det hela. Det är ju ungefär detta som "Terminator" filmerna går ut på, undrar vad som hade hänt om robotarna hade lyckats...

En annan lite mindre självklar sak kanske men som nämns i filmen ”A Sound Of Thunder” är att om du åker tillbaka i tiden riktigt långt och till exempel råkar döda ett bi så kommer det biet aldrig att kunna pollinera en blomma som i sin tur aldrig kunde fröa och skapa en ny blomma som ett djur skulle äta och därmed bli mätt och ta en annan väg och där möta en partner och få ungar. Men en av ungarna dör i ett vattendrag som blir förgiftat och gör så att alla djur i det området måste flytta, och under flytten trillar de ner i en bäck och dör vilket gör att bäcken rinner på ett annat håll vilket torkar ut ett annat område totalt. Men det var just i det området som apan muterades till människa och människan blir aldrig till. Och så fortsätter evolutionen vidare i flera miljoner år och allting är totalt förändrat till slut.

Även tanken på att om man skulle åka tillbaka i tiden, men inte så långt och förändra något mindre, till exempel det de flesta hade åkt tillbaka i tiden för, att rädda någons liv genom att förhindra dess död. Detta hade ju skapat en, vad de kallar i ”Eureka”, alternativ tidslinje. I den nya tidslinjen hade helt andra saker hänt, personen man räddade hade gjort saker som aldrig hände i den första tidslinjen och tidslinjerna hade kanske förstört för varandra och allting hade blivit mer och mer kaos efter ett tag.

Att bygga en tidsmaskin skulle bli lite krångligt tror jag för om du bygger den och åker tillbaka i tiden så kan du ju inte komma tillbaka där du började om du inte har någon slags timer eller något liknande som verkar lite konstigt. Därför skulle det mest logiska vara att man byggde två stycken tidsmaskiner i varandra och åkte tillbaka i tiden riktigt långt med den ena tidmaskinen med sig. Vilket gör att du kan åka tillbaka igen, men om du gömde den tidsmaskinen väldigt bra och gjorde den robust så att den klarar tusentals år kunde man använt den i nutiden också. Det skulle även varit omöjligt att råka ta bort den maskinen då om man råkar döda någon som var med och byggde den så kommer den ändå att stå kvar för att den var där redan innan den personen han bygga den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback