Burägg och kvinnomisshandel

Idag när jag var och handlade kom jag att tänka på en sak i äggavdelningen. Det har med religion att göra faktiskt. Min teori är att folk som köper ekologiska ägg inte är kristna eller tror helt enkelt inte på ett skit av vad som står i bibeln. Folk som köper burägg däremot är djupt kristna och tror på allt som står i bibeln, okej det finns nog undantag. Detta för att eftersom det står i bibeln (jag har inte läst den) att människan är djurens överhuvud och djuren har inga som helst känslor. Alltså har höns inga känslor och det är bara bra att de sitter där inne i den trånga buren. Sedan har vi de som köper ekologiska ägg. De tror i alla fall på att hönsen har det bra och litar på att Krav vet vad som är bäst för djuren. Även ägg från frigående höns har det nog bra (enda skillnaden är i stort sett fodret). Eftersom folk som köper dessa ägg tycker att djuren ska ha det bra så är de inte kristna ju, eller de är emot den kristna tron, finns nog undantag men då är de ju bara hobbykristna.
Sedan kom jag in på en påbyggnad av detta. Enligt bibeln är ju mannen kvinnans huvud och människan ska härska över djuren. Så kvinnor som köper burägg måste i så fall tycka som i bibeln, att de får göra som de vill med djuren. Och att männen är deras huvud. Att kristna män köper burägg är ju enligt mig fullt förståeligt, de är ju överst i kedjan. Men kvinnor, hur kan de vara kristna? Vill de vara männens slavar? Ja förmodligen, eftersom det finns ju en hel del kvinnor som blir slagna av sina män och som inte gör ett skit åt det. De tycker och tror ju att mannen gör helt rätt och de förtjänar sin bestraffning, precis som det står i bibeln. De paren köper säkerligen burägg också.
Jag själv är för de som undrar djupt oreligiös. ”På den yttersta dagen kommer Satan att välkomna mig med öppna armar”(sffs).

Bibelkälla:
SFFS för er som gnäller på dem, de har ju inte fel om bibeln i alla fall!

Dagens citat:
Nu har barnet dött. Vi har bara föräldern kvar.
Nu har barnprogrammet nått sitt slut.

(Från dagens föreläsning om datorprogram)

Blizzard har förstört mitt liv

Idag har jag varit och köpt World of Warcraft, kunde inte vara utan det. Jävla cp-mög, jag tankar skiten så jag har allting på datorn, spelar utan nyckel i 10 dagar, sen för att kunna spela vidare behöver man en 26 tecken lång nyckel! Och den måste man köpa i affären tillsammans med lådor, böcker och 5 skivor för att få det som billigast, det blir mycket dyrare att köpa bara nyckeln på nätet, konstigt. Snacka om miljöförstöring.
Åkte spårvagn, trångt, skrangligt, ryckigt och skabbigt till Nordstan efter skolan och köpte skiten. Men nu ska vi inte prata mer om det, jag blir bara deprimerad. I skolan läser jag nu Operativsystem och 'Datastrukturer och algoritmer'. Förtydligat: Programmering(c) och programmering(Java) :D. I helgen har jag spelat WoW, var uppe till kl 08 typ i söndags morgon, gick upp klockan 15, åt frukost vid 20. Övrig tid WoW :P. Sen är jag helt tom i huvudet just nu (eller alltid) så jag kommer inte på mer att skriva.

Dagens citat (har hänt mig):
Var kommer du ifrån?
Hörby!
Det är där med massa mord eller?
...ja.


Dagens ordspråk:
Det finns 10 sorters människor, de som kan binära tal och de som inte kan det.

Dilemma

Just nu funderar jag på om jag ska laga mat, köpa färdigmat (jag är skithungrig), se på senaste avsnittet av Prison Break, se på senaste avsnittet av Heroes (båda serierna äger) eller spela WoW. Värsta stora dilemmat. Och ju längre jag väntar desto hungrigare blir jag ju! Tills hungern går över förståss...
World of Warcraft är för övrigt ett gasnka konstigt spel. Det är egentligen sjukt långtråkigt och allting repeteras om och om igen. Fast i nya skepnader, dvs. miljöer, fiender och uppdrag. Allting går ut på att man ska göra sin gubbe starkare så att man kan döda starkare monster! Det är allt. Men det är så sjukligt beroendeframkallande att man verkligen inte kan sluta! Precis som de flesta andra spel i den genren.
En ganska trevlig sak jag har stött på är hur trevliga och hjälpsamma alla är i spelet, totalt olikt verkligheten. Och väldigt roligt är det att chatta med varandra, det kommer upp en pratbubbla övanför ens gubbe :D. Jag kan säga att jag är kluven, WoW är väldigt långtråkigt samtidigt som det är sjukligtt roligt...
Anledningen till att jag pratar mycket om detta spelet är att det har nyligen tagit över mitt liv. Om man gör något lite mer än en hel arbetsdag om dagen så blir man störd. Så är det med allt, iallafall för mig. Man tänker på det natt och dag och letar efter pratbubblor ovanför folks huvud när de pratar (det sista var ett skämt). Nu har hungern självmant gått över och jag ska gå och laga mat tror jag, innan jag svimmar!

wow

Det kommer nog att vara väldigt tomt här under den här veckan. Jag har nämligen installerat World of Warcraft. Jag är dvärgkrigare :P. Jag föll för grupptrycket till sist, efter ett par år och ca 8 miljoner spelare. Jag har alltså inte betalt för det, än, det är bara en tiodagars testversion jag spelar, kan hämtas och registreras här (en liten fil som sedan hämtar den över 3GB stora filen) för de som är sugna ;). Sen kostar det 179 kr att köpa spelet vilket ger en månads speltid och efter det kostar det €11-13 per månad att spela beroende på hur länge man binder sig. Det blir en del :P.

Hörde föresten ett ganska fult, men självklart uttryck idag, ”Röka upp”, som att ”äta upp” eller att ”dricka upp”, antagligen att vänta tills cigaretten är borta, ”upprökt”. Jag är säkert väldigt sen med det men jag hade aldrig hört det förut. Skitfult är det, men men. Rökare är ett släkte för sig enligt mig, luktar ju pest och pina, ungefär som vissa bilar även gör.

Nu ska jag tillbaka till Azeroth :D.


Stank

Allting luktar just nu väldigt räligt. Min säng luktar instängt, mina byxor luktar sill, efter att jag har spillt ner dem med det :P. Köket luktar gammalt lik, fick till och med klagomål från grannen om det när jag var där. Toaletten luktar med jämna mellanrum avlopp, jag har försökt lokalisera källan flera gånger genom att täta alla avlopp och sådant, men utan resultat. Allting har ju vattenlås också, konstigt är det. Och eftersom det bara luktar ibland så kan man inte säga till om det för när någon kommer för att fixa det så kan man ge sig fan på att det inte luktar då.

Jag kan försvara mig genom att säga att jag inte har bott här på tre veckor så de flesta sakerna är antingen inte mitt fel eller så är de helt logiska. Värt att nämna är även att jag delar kök med tre andra.

En trevlig sak är att jag inte luktar, inte ens fötterna! Och en annan trevlig sak är att jag har gett igen för gammal ost och planterat en gammal rutten pumpa i komposten i köket Den rensar verkligen luftrören på en när man öppnar luckan under vasken, och eftersom det bara är jag som använder komposten så är det bara jag som tömmer den. Mohaha! Det köket brukar nämligen inte vara så fräscht när jag kommer dit, men vad kan man vänta sig av delade kök.


Ordspråk

Kom just på världens genom tiderna bästa och mest finurliga ordspråk:

Det finns två sorters människor, de som hjälper de svaga och de som är svaga.

Helt grymt är det! Jag är helnöjd, och jag kom på det helt själv :).

Tillbakakomst

Här sitter jag… Har tenta snart idag som jag typ inte har pluggat något alls på. Får se hur den går, har kanske tur så det bara kommer frågor som jag kan =) eller så blir det som förra gången, en massa frågor som jag inte har en suck om =(.

Kom för övrigt till Göteborg idag klockan 23 typ, 23.30 var jag hemma, på grund av att de satans spårvagnarna aldrig går när jag vill åka, de går tre minuter tidigare. Fick vänta i över en kvart! Gnäll jag vet. En snäll snubbe erbjöd sig hjälpa mig med en av de tre väskorna upp för de ca 100 trappstegen till bostadsområdet jag bor i, trevligt =). Det finns lite vettiga människor på jorden ändå. Har nu suttit och slösurfat sen hemkomsten på mitt underbara 10/10-bredband :P, finfint, alltså jag har INTE pluggat, vilket jag borde, inte så fint. Resan upp skulle bli krånglig enligt SJ på grund av storm o skit. Det skulle bytas till buss i Halmstad för att sedan bytas tillbaka till tåg i Varberg. Men lite innan bytet skall äga rum säger konduktören att banan är klar och man slipper byta. Jippi! Då kan jag plugga i lugn och ro! Så jag läser alla sammanfattningar i hela boken, enligt mig räcker dem. Lat som man är :P. Ett störande moment under hela färden är att snubben som sitter på platsen på andra sidan gången från mig sitter och lyssnar på sin telefons ringsignaler under en lång tid, han går igenom allihop ett par gånger om, gör han detta bara för att jävlas eller? jag sitter ju och läser och han sitter och spelar skitlåtar på sin mobil högt och tydligt, hata honom! Menmen, sånt är livet.

Och blyg som man är vågar man inte säga till honom att sluta upp med skiten han håller på med. En annan intressant grej som hände på tåget var att en annan snubbe, som satt på exat samma plats som den andra fast innan, börjar med sin jävla mobiltelefon (mobiler borde fan förbjudas på tåg) att spela en sjukt värdelös låt, högt och otydligt, högtalaren på telefonen är ju inte så bra! Idiot!

Nu ska jag snart sova, det behövs. Om jag vågar… när jag vaknar är det ju tenta. Shit! Sov förståss lite på tåget så jag har det tillgodo. God natt!


Tidsresor

Detta ett väldigt krångligt och avancerat ämne som man kan spekulera i hur läge som helst. Jag själv tycker att det är ett ganska intressant och spännande ämne och ska spekulera lite nu.

Efter att ha sett filmer som "Terminator", ”A Sound Of Thunder” och ”The Butterfly Effect” och sett serier som ”The 4400”, ”Eureka” och vissa avsnitt ”South Park” har jag börjat fundera lite på det här med tidsresor. Den stora frågan som många ställer sig när de hör om tidsresor är ju vad som skulle hända om man åkte tillbaka i tiden och dödade sin egen mamma eller på något sett förhindrade sin egen skapelse. Försvinner man ögonblickligen, en tid därefter, eller inte alls? Och om man skulle försvinna, då skulle man ju inte födas eftersom ens mamma aldrig fick en, men om man aldrig skapades så skulle man ju inte kunna döda ens mamma och hon hade överlevt och man skulle blivit född ändå. Det blir en oändlig kedjeeffekt av det hela. Det är ju ungefär detta som "Terminator" filmerna går ut på, undrar vad som hade hänt om robotarna hade lyckats...

En annan lite mindre självklar sak kanske men som nämns i filmen ”A Sound Of Thunder” är att om du åker tillbaka i tiden riktigt långt och till exempel råkar döda ett bi så kommer det biet aldrig att kunna pollinera en blomma som i sin tur aldrig kunde fröa och skapa en ny blomma som ett djur skulle äta och därmed bli mätt och ta en annan väg och där möta en partner och få ungar. Men en av ungarna dör i ett vattendrag som blir förgiftat och gör så att alla djur i det området måste flytta, och under flytten trillar de ner i en bäck och dör vilket gör att bäcken rinner på ett annat håll vilket torkar ut ett annat område totalt. Men det var just i det området som apan muterades till människa och människan blir aldrig till. Och så fortsätter evolutionen vidare i flera miljoner år och allting är totalt förändrat till slut.

Även tanken på att om man skulle åka tillbaka i tiden, men inte så långt och förändra något mindre, till exempel det de flesta hade åkt tillbaka i tiden för, att rädda någons liv genom att förhindra dess död. Detta hade ju skapat en, vad de kallar i ”Eureka”, alternativ tidslinje. I den nya tidslinjen hade helt andra saker hänt, personen man räddade hade gjort saker som aldrig hände i den första tidslinjen och tidslinjerna hade kanske förstört för varandra och allting hade blivit mer och mer kaos efter ett tag.

Att bygga en tidsmaskin skulle bli lite krångligt tror jag för om du bygger den och åker tillbaka i tiden så kan du ju inte komma tillbaka där du började om du inte har någon slags timer eller något liknande som verkar lite konstigt. Därför skulle det mest logiska vara att man byggde två stycken tidsmaskiner i varandra och åkte tillbaka i tiden riktigt långt med den ena tidmaskinen med sig. Vilket gör att du kan åka tillbaka igen, men om du gömde den tidsmaskinen väldigt bra och gjorde den robust så att den klarar tusentals år kunde man använt den i nutiden också. Det skulle även varit omöjligt att råka ta bort den maskinen då om man råkar döda någon som var med och byggde den så kommer den ändå att stå kvar för att den var där redan innan den personen han bygga den.

Blog?

Jag har ett stort dilemma om jag ska skaffa en seriös blogg eller inte. I ena gänget har alla blogg, man skriver en massa onödiga saker i den dagligen och man läser varandras bloggar.
Andra gänget hatar det helt, de förstår inte poängen med det och skulle aldrig få för sig att ens läsa någon blogg. Jag får ta ett mellanting och ha en blogg men skita i att uppdatera den för det mesta. hehe.

Men nu har jag iallafall skaffat en till sist, mitt nick var ledigt och alla är nöjda och glada.

/ mikros

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!